Hírek

2017.03.16. 15:23

Kiderült, ki volt az öngyilkos benzinkútrabló

Székesfehérvár – Kiderült, hogy egy fiatal férfi követte el a benzinkutas rablásokat és az is, hogy már előző este eltervezte az öngyilkosságot. A rendőrkapitány tájékoztatása szerint az első rablás és az öngyilkosság között alig több mint 1 óra telt el

S. Töttő Rita

Nagyon súlyos, kiemelt bűncselekmény sorozatnak minősítette Varga Péter rendőr dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a hajnali benzinkút rablásokat, melyekkel kapcsolatosan már az elkövető személyéről is kiderültek információk.

Az eddig feltérképezett adatok szerint csütörtökön hajnalban 3 óra után néhány perccel egy Audi az M7 autópálya Balaton felé vezető oldalán Budaörsön megállt a benzinkútnál, a sofőr pedig bement a benzinkútra és ott fegyverrel - egy puskával – fenyegette meg a dolgozókat és a bevétel átadására kényszerítette őket. Ezután pár percre az M7-es autópályán továbbhaladva, a tárnoki pihenőnél ugyanezt tette, majd ezt megtette Fejér megyében két helyen: a Váli-völgyben, majd Velencén. Minden esetben szándéka nyomatékosítása érdekében lövést adott le, de személyi sérülés nem történt.

Az első bejelentéseket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja fogadta, amely azonnal tájékoztatta a történtekről a Fejér és a Somogy megyei rendőröket.

- A három megye kapitánysága erői összehangolása után azonnal kiálltak az autópályára, figyelni az autót – árulta el a kapitány, ahogy azt is: a négy rablás a kapitány szerint fél óra alatt történt. Ezután Székesfehérvár környékén, az M7-es autópályán észre is vették a rendőrök az autót. - Követni kezdték a nagyon nagy sebességgel haladó járművet, amely elment egészen a siófoki leágazóig, Siófok előtt lement az autópályáról, majd visszatért a 7-es főútra, és Székesfehérvár irányába indult – írta le az útvonalat a rendőrkapitány. A rendőrök, mint kiderült, végig a nyomában voltak, az Auchan körforgalomnál azonban a körforgalomba épített magas padka megfogta az autót, amely balesetet szenvedett.

- Nagyon körültekintően kellett eljárni, ugyanis a rendőrök tudták, hogy az elkövetőnél fegyver van. Ezért először felszólították az autó elhagyására a sofőrt, ám amikor tapasztalták, hogy az autóban nem mozdult senki, hamarosan kiderült az is, hogy a vezető öngyilkosságot követett el – mondta Varga Péter, aki elárulta azt is: az első bejelentés és az öngyilkosság között eltelt idő 1 óra 15 perc volt.

Ezután megpróbálták kideríteni a tettes kilétét, amely a Tolna megyei rendőrök segítségével sikerült is: a bűncselekmény elkövetésével egy 18 éves bonyhádi lakost gyanúsíthatnak, aki előző este már hátrahagyott egy öngyilkossági szándékú búcsúlevelet a hozzátartozói számára, majd az édesapja engedéllyel tartott lőfegyvereit és lőszereit magához véve az ő autójával elment otthonról. Az ügyben fegyveresen elkövetett rablás miatt folytatnak vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!