Hírek

2017.03.09. 21:05

Virágosabb Fehérvárért

Székesfehérvár - Immár hetedik éve támogatja Székesfehérvár városa és a Városgondnokság a parkosítási törekvéseket. A "Virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért" pályázat március 10-től április 15-ig nyújtható be.

Szanyi-Nagy Judit

- A kezdeményezés a közösségépítést és a virágosítást egyaránt szolgálja, és sokat jelent a város hangulatának, életminőségének emelésében - mondta Cser-Palkovics András polgármester a tegnapi sajtótájékoztatón. Tavaly 690 pályázó kapott növényt, az idei céluk a hétszáz fő.

A pályázat célja a házak előtti közterületek szebbé tétele, a kulturált, vonzó városkép kialakításának segítése. Képünk egy panelház előtti kert korábbi, sikeres szépítőakcióján készült  Fotó: FMH-archív


- A rendelkezésre álló 10 millió forintot örömmel kiegészítjük a polgármesteri keretből - mondta a polgármester.

A pályázat elbírálásakor figyelembe veszik a beérkezési sorrendet, s a további terveket is: mit és hol kíván létrehozni a pályázó. Újdonságként a társasházak, intézmények locsolókészletet is igényelhetnek. A pályázati kiírást
a Városgondnokság honlapján érhetik el az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!