Hírek

2017.03.08. 17:43

Gyerekek kérdezhették Cser-Palkovics Andrást

Székesfehérvár - Nehéz-e a politika? Egyebek mellett ilyen kérdést is kapott Cser-Palkovics András polgármester szerdán gyerekektől.

Bokros Judit

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban tavaly indult el a Mesterségem címere című sorozat, amelyben iskolás gyerekek ismerkedhetnek meg egy-egy szakmával az abban dolgozó vendég személyes élményei, előadása alapján. A kötetlen, kora délutáni alkalmak során kérdezni is lehet.

Fotó: Simon Erika

A könyvtárba szervezett sorozat szerdai vendége a város első embere, Cser-Palkovics András polgármester volt. Sok érdeklődő szempár szegeződött rá, az általános iskolás gyerekek láthatóan kíváncsian hallgatták, amit a pályakezdéséről mesélt. Aztán megtudhatták például: a polgármester csapatban dolgozik, s ugyan ő a „kapitány”, de kell mellé sok olyan ember, aki fontos területen végzi a munkáját. Az övé azonban a legnagyobb felelősség, és nem kereshet kifogást a felmerülő problémák esetén.

– Egy polgármester szinte az élet minden területével foglalkozik, nincs két egyforma napja – mondta Cser-Palkovics András, aki kérdéseket is kapott. Például azt: nehéz-e a politika? A polgármester árnyalt választ adott, és kifejtette: nem lehet mindig mindenkinek megfelelő döntést hozni adott ügyben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!