Hírek

2017.06.05. 18:05

Könyveket díszítettek az idei virágköltemények Székesfehérvár belvárosában

SZÉKESFEHÉRVÁR - Tegnap befejeződött a Pünkösdi Virágálom. Négy napra zöldbe, színes szirmokba öltözött a belváros.

Szabó Zoltán

Ízléses és ötletes kompozíciókat láthattak a sétálók az idei Pünkösdi Virágálom négy napja során a belvárosban. A városháza bejáratánál például egy kódexíró" rajzolta bele a virágbetűket a könyvbe. Nagy A és J betűt, ami nem véletlen, hiszen az installáció az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI virágkötő tanulóinak munkája. Ezúttal a szép növények mellett a könyv, a szellemi értékek sora, a tudás, a kultúra volt a hangsúlyos a fesztiválon.

A püspöki palotánál például bölcs, szemüveges virágbagoly nézte a járókelőket, alatta könyveket kereteztek a virágok. Odébb, a fűben heverő betűkből az Odett nevet rakta ki egy kislány, édesapja kis segítségével és nagy örömére.

Trefán Nikolett és Dósa Andrea vehette át az első helyezetteknek járó díjakat a Pünkösdi Virágálom hétfői díjátadóján Fotó: Igari Balázs

Szép, díszes kötetek nyíltak meg másutt, bennük gondosan elrendezett szirmokat "olvashattak" a látogatók. A Ciszter templomnál Balajthy Ferenc Piros Pünkösd napja című verse szerepelt a virágkönyv egyik oldalán.

Sokan voltak kíváncsiak a belvárosba „költözött" virágkölteményekre, no meg arra is, kik készítették a csodákat Fotó: Igari Balázs

Foglalkozásokat, játékokat is kínáltak bőséggel. A Terembura képviseletében például Rosta Helga betűkeresőre invitált, és az alaposan elrejtett és megtalált betűkből végül a Virágóra szó kerekedett ki. Aztán el is látogattak a Fő utca nevezetességéhez. A Varkocs környékén pedig, aki akart, gyógynövényeket forraszthatott fóliába Krizsány Annával, a Szent István Király Múzeum munkatársával.

Emellett idegenvezetéssel összekötött körséta indult a Nemzeti Emlékhelytől, és több koncert, pünkösdi vigadalom is szórakoztatta a belvárosba érkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!