Hírek

2017.03.23. 14:49

Látványosságból és kreativitásból ötös - ilyen volt a Richter Flórián Cirkusz Fehérváron

Székesfehérvár – A Richter Flórián Cirkusz társulata ebben az évben is maximálisan kitett magáért a szerdai premier előadáson.

Laci Patrícia

Az ember csak nehezen találja a szavakat, miután megtekinti a Richter dinasztia  egy-egy cirkuszi műsorát, ez nem volt másképp a szerdai premier előadás után sem.

Ám azt sikerült megállapítanunk, hogy a Richter Flórián Cirkusz társulata egy olyan csapat, amely bármit hajlandó megtenni a közönségért.

Richter Flórián csapatát már a tavaly is erősítette a brazil Diorios csoport, akik motorokkal hajtottak a „halálgömbben". A cirkusz sok olvasói levelet kapott annak kapcsán, hogy a brazil fenegyerekek az Állati extrém című show-ban is felléphessenek.

Nos, a rajongók kérése teljesült, ám idén nem három, hanem öt darab motoros cikázott a gömbben, amely az előadás ideje alatt ketté is nyílt, ez a teljesítmény egyébként egy új világrekordnak számított.

Feszült pillanatokat tartogattak még a The Flying Sergio csoport tagjai is, akik olyan magabiztosan mutatták be trükkjeiket a levegőben, hogy az ember olykor azt hitte, hogy ez az öt fiatal szárnyat növesztett. Sőt, az egyik tag még egy hármas szaltót is elvégzett a levegőben. Az előadás egyik leglátványosabb pillanatát Jury Gottani lézershow-ja nyújtotta.

A tehetséges portugál előadó az egész sátor belsejét lézerfénnyel borította be, így a közönség tagjai egy futurisztikus sci-fi filmben érezhették magukat.

Fotó: Koppán Viktor


Egzotikus állatokból sem volt hiány.

 

Flórián lánya, Angelina még nagyon fiatal, de a kor nem akadály: a kis artista Szandrán, az elefánton ügyeskedett. Flórián fia, Kevin pedig egzotikus állatokkal körbevéve érezte otthonosan magát a porondon.

A közönségnek bemutatták a család új lovait is, az állatok zsenge koruk ellenére jól megállták a helyüket.

A humor fő felelőse az olasz bohóc dinasztiából származó Joy Costa volt, aki az egyik látványos műsorszámába a közönség soraiból is bevont embereket. Pontosabban hat férfit vitt ki a poéngyáros a porondra, közülük négyet szigszalaggal kötött össze. A bohóc az egyik férfinak egy csengőt adott a kezébe, míg a másikra felhúzott egy boxkesztyűt, majd felcsendült a Rocky című film legendás zenéje, az Eye of the tiger. Ebből egy nagyon vicces boxjelenet kerekedett ki, de természetesen a műsorszám alatt senkinek sem esett baja.

Parádésan zárult a show: a társulat tagjai a közönségből többeket is megtáncoltattak a porondon.

A szerdai premierre a Fejér Megyei Hírlap összesen 130 jegyet ajánlott fel a Szent Imre Iskolaház, illetve a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ számára. Több gyermekkel is beszélgettünk az előadásról. Balázs, Erik, Gréti, Virág, Gabi és Meli csillogó szemekkel mesélték nekünk, hogy a lézerember műsora volt a kedvencük. A gyerkőcök között voltak, akik már többször is voltak cirkuszban, másoknak pedig ez volt az első alkalom.

Gabi számára például ez a nap egy igazi ajándék volt, a cirkusz pedig örökre szóló élményt nyújtott neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!