Hírek

2017.03.19. 19:37

Csalapuszta: elszállítják a birkatetemeket?

Székesfehérvár – A csalapusztai Kégl-kastélyhoz tartozó 164 hektáros birtokon pénteken több hatóság szakemberei is vizsgálódtak, mert rengeteg birkatetemet, csontvázat találtak a területen – írtuk szombati riportunkban.

Zsigó Ferenc

Előzményeink itt olvashatóak!

A hétvégén megtudtuk, hétfőn már a reggeli órákban megkezdik a területen a tetemek összegyűjtését, hogy elszállítsák és megsemmisítsék őket, ahogy azt tennie kellett volna a birkák gazdájának. Azaz hogy pontosan kinek, azt majd a hatósági vizsgálat állapítja meg.

Ahogy az szombati írásunkban is megjelent, a birtok német tulajdonosa bérbeadta a területet a birkák tulajdonosának, aki viszont a birkákat adta bérbe juhászattal foglalkozó vállalkozóknak. A birkák bérlője novemberig más volt, mint most, felvetődhet tehát a kérdés, a tetemek vajon november előtt vagy után kerültek a ciszternába és a terület bokrokkal takart részeire. A vizsgálat eredményéig azonban nem halasztható az esetleges fertőzésveszély elhárítása, az azonnali intézkedésre ezért volt szükség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!