Hírek

2017.07.18. 17:13

Nem könnyen belátható az új fehérvári kereszteződés

Olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy a frissen elkészült kereszteződési megoldás még balesetveszélyt hordoz, a Fiskálisról kikanyarodók számára nehezen belátható a Béla úti helyszín.

Kocsis Noémi

A Béla út felé a Fiskális útról igyekvők e napokban már friss felfestést, középszigetes megoldást és figyelmeztető táblát találnak a két út találkozásánál. Mint a Városgondnokság illetékesétől értesültünk, lakossági kérésre valósították meg ezt a megoldást.

– Az öreghegyiek régi kérése volt már, hogy biztonságos gyalogos átkelőhely épüljön a Fiskális út – Béla út kereszteződésében, ami mostanra elkészült. A beruházás része a Városgondnokság ÚT 2017-19 programjának. A kivitelezési munkálatok május 2-án kezdődtek és a műszaki átadás-átvételi eljárás július 14-én volt. A kivitelezés bekerülési költsége bruttó 9.7 millió Ft, mely tartalmazta az építési-, közvilágítási- és forgalomtechnikai munkák költségét. Kiépültek a járdakapcsolatok is és akadálymentesített lett az átkelőhely – szól a hivatalos tájékoztatás. Mint a hivatal hozzáteszi: időbe telik, míg az autósok megszokják, de minden bizonnyal inkább segíteni fogja őket az elkészült figyelmeztetés.


Kimentünk a helyszínre autóval - s valóban, egészen a Béla útig kell kigurulni, ha teljesen be akarjuk látni a kereszteződéshez érkező járműveket

A következő hetekben-hónapokban lapunk is tervezi tesztelni az említett helyszínt, mely a témát felvető olvasónk szerint még most is balesetveszélyes, a Béla útról balra nyíló szakaszból a kanyart ugyanis sűrű növényzet fedi, így a kikanyarodó autós csak akkor eszi észre az érkezőt, mikor az már ott is van...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!