Hírek

2017.02.24. 15:45

Kell a sok jó szakember

Székesfehérvár - Tuzson Bence államtitkár Vargha Tamás országgyűlési képviselő meghívására látogatott el a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziumába tegnap délelőtt.

Szanyi-Nagy Judit

A bejáráson a gépműhelyt, az elektronika labort és a CNC-műhelyt vehették szemügyre a meghívott vendégek és a sajtó képviselői.

- Akkor működik jól egy ország, ha a nagyvárosokban ipari centrumok jöhetnek létre. melyek úgy lesznek igazán jók, ha megfelelő szakemberek vannak az adott területeken; épp emiatt különösen fontos a jó minőségű szakemberképzés - emelte ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár,, majd hozzátette: a munkanélküliség enyhítéséhez szükséges, hogy a lehető legjobb munkaerőt képezzük ki hazánkban.

Az elektronika szakos Silveira Armand Noel bemutatja a napkövető robotot Vargha Tamásnak, Tuzson Bencének és Dominó Csabának
Fotó: Molnár Artúr

Ezért fontos, hogy az ilyen és ehhez hasonló centrumokat és iskolákat a lehető legjobban megerősítsük, és hogy az ott tanulók a lehető legjobb képzést kapják. Ennek felméréséhez pedig meg kell nézni, hogyan folyik a képzés az intézményben, min és hogyan lehetne fejleszteni - tette hozzá. Vargha Tamás országgyűlési képviselő tért ki arra, hogy a szakképzett munkaerő megléte a város további fejlődésében segíthet, amely egy közös cél a mostani résztvevők, illetve az iskola- és a városvezetés számára is.

A megfelelő szakértelmet pedig mi sem mutatja jobban, minthogy a jelenleg napkövető robotot építő, 11. osztályos Silveira Armand Noel két társával együtt a Bejczy Antal Műszaki Innovációs Versenyre készül, úgy, hogy egy RobotRace-en már harmadik helyezést értek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!