Hírek

2015.05.17. 17:27

Szelek szárnyán újra

Börgönd - Kilencedik alkalommal szervezték meg a börgöndi repülőtéren szombaton a repülőmajálist.

Munkatársunktól

Különféle gyermekprogramok, ejtőernyős bemutatók és sétarepülés is várta a repülés szerelmeseit. A repülés élménye mellett a repülőgépek vezetését is kipróbálhatták a vállalkozó szelleműek a repülőmajálison. Józsa Dávid szakosztályvezető elmondta, a repülőmajális hasonlít a szeptemberi Repülőnaphoz, de ezzel a programmal leginkább a gyerekeket szeretnék megszólítani.

A repülőmajálison arra is volt lehetőség, hogy a bátrabbak kipróbálják a különféle repülő alkalmatosságokat, többek között a motoros sárkányrepülőt is.

A világversenyeken is kiemelkedően szereplő Józsa Dávid vitorlázó műrepülő és oktató fotós kollégánkat is megröptette szombaton
Fotó: Koppán Viktor

Az eseményen hőlégballon bemutató is volt, valamint különféle harcászati eszközökkel is megismerkedhettek az érdeklődők. A programokat hagyományosan az Albatrosz Repülő Egyesület szervezte. Az elmúlt 26 év alatt az egyesület nagyon sokat tett a csaknem 100 éves fehérvári repüléstörténet hagyományainak ápolásáért, a fiatalok oktatásáért.

A családi majális ezúttal is remek alkalmat adott arra, hogy a családok megismerkedjenek a reptér működésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!