Hírek

2016.03.01. 18:24

Fiúkat molesztált az abai tanár

Aba - Információink szerint az általános iskola egyik férfi tanára a 12-14 éves fiúkat már régóta molesztálta. A dolog azonban a múlt héten kipattant, a felháborodott szülők feljelentése nyomán a rendőrség is nyomoz, és az intézményfenntartó, a KLIK is vizsgálódik.

Zsigó Ferenc

Az ügyről tudomást szerezve kerestük az iskola igazgatóját, akit nem értünk el, a telefont felvevő kollégájától visszahívást kértünk, jelezve: kényes ügyről van szó, szeretnénk az ő véleményét is megismerni az ügyben, de nem jelentkezett.

Az egyik érintett fiú szüleitől megtudtuk, hogy korábban, az elmúlt ősszel nagy felháborodást váltott ki egy másik ügy, amit akkor ugyan eltussoltak, de a mostani molesztálás kapcsán újra előjött. Az őszi eset során az iskola mellékhelyiségében úgynevezett "csicskáztatás" során idősebb fiúk fajtalankodtak a kisebbekkel. A történések akkor az iskola falai között maradtak, a mostani molesztálás azonban nem, a szülők az intézményfenntartónál (KLIK), a gyermekvédelmi felelősnél és a rendőrségen is bejelentést, illetve feljelentést tettek.

"A kérdéses ügyekben a Székesfehérvári Rendőrkapitányság szeméremsértés vétség elkövetésének gyanúja miatt, míg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást" - kaptuk a tájékoztatást a rendőrségtől. Kerestük a KLIK sajtóosztályát is, ahonnan szerdára ígértek tájékoztatást.

A fejleményekről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!