Hírek

2013.12.19. 13:40

Enyingi szennyvízcsatorna: döntés pénteken?

Enying - Pénteken dönt a bíráló bizottság arról, hogy melyik pályázó építheti meg végre a régóta várt enyingi szennyvízcsatornát.

Házi Péter

Nem voltak túl sokan kíváncsiak az enyingi képviselőtestület év végi közmeghallgatására, aminek az oka az is lehetett, hogy egy kissé korán, délután fél négy tájban kezdődött. Pődör Gyula polgármester mindenesetre számos fontos történésről beszélt, a legfontosabb talán az, hogy pénteken végre a bíráló bizottság kiválasztja a négy jelentkező közül azt, amelyik kiépítheti a városban az oly régóta várt szennyvízcsatornát. Mint Kóródi-Juhász Zsolt jegyző hozzátette, a döntést ezután a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség bírálja el, s így még ez év december 30-án rendkívüli testületi ülés hozhatja meg a végső döntést. A remények szerint a vesztesek nem támadják meg a döntést, ha így lesz, akkor jövő tavasszal végre elkezdődhet a munka.

Pődör Gyula arról is beszélt, hogy egy chipsgyártó cég érdeklődik, munkahelyeket hozna Enyingre, ám ehhez éppúgy szükséges a szennyvízcsatorna, mint ahogyan a Cornexi cég itteni bővítéséhez is. Reményét fejezte ki, hogy a két cég Enyinget választja a fejlesztés helyéül. Ami a kisváros adósságát illeti, már csak 70 milliós adóssága maradt a központi adóságkonszolidációnak köszönhetően, amit jövő év elején ugyancsak átvállal az állam.

- Ezzel Enying végre kikerül a hitelcsapdából, s végre lehet fejlesztésekben gondolkodni - fogalmazott a polgármester.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!