Hírek

2016.02.08. 14:47

Szép, kék digitális tábla: másfél éve nem működik az utastájékoztató rendszer

Nagyjából másfél éve szerelhették fel a digitális utastájékoztató táblákat a város és a megye különböző pontjain. Ezek a táblák nagy segítséget jelentenének a helyközi buszokra várakozóknak, hiszen lehetne tudni, melyik busz késik, melyik mikor érkezik, esetleg valamiért kimarad. Ám a Jancsár utcai tábla emlékeim szerint a felszerelés óta nem működik – kereste meg szerkesztőségünket panaszával olvasónk, aki azt kérte, járjunk utána, mikortól lesznek végre érdemi információk a kijelzőn.

Házi Péter

Nos, a KNYKK Zrt. kommunikációs főmunkatársa, Pruzsina Alice a felvetéssel kapcsolatban arról számolt be, hogy az utastájékoztató rendszer Jancsár úti táblája informatikai-műszaki okok miatt nem működik, de a hiba elhárításán már dolgoznak a KNYKK munkatársai.

2014-ben egyébként tizenöt megállóhelyen, így Fehérváron kívül Móron, Dunaújvárosban, Enyingen és Nádasdladányban szereltek fel ilyen napelemmel működtetett információs táblát. Kétszáznegyven  autóbuszra került fel GPS alapú helymeghatározó készülék, amelynek segítségével   az autóbuszok mozgását, várható érkezési idejét – a diszpécsereken kívül – az utasok is követni tudják a nagy forgalmú megállóhelyeken. Az autóbusz vezetője pedig a berendezés kijelzőjén látja a menetrendben kiírt időponthoz viszonyított esetleges késést.

Székesfehérváron belül egyébként nem csak a Jancsár utcai megállóban, hanem a III. Béla király téren, a Királysoron, a Zombori úton és a Piac téri autóbuszállomáson vannak ilyen digitális táblák, amelyek mindig a legfrissebb menetrendi információkat mutatják.

109 autóbusz első szélvédőjén, 171 oldalablakon és 18 hátsó szélvédőn is működik az új utastájékoztató rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!