Hírek

2016.08.04. 15:05

Szépség és egészség

Székesfehérvár - Szűrővizsgálaton jártak a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője döntősei, majd az Árpád Fürdőben lazíthattak.

Buthy Lilla

Csütörtök az egészségmegőrzés és a feltöltődés jegyében telt: a Fehérvár Szépe - Fejér Megyei Hírlap Királynője versenyzői reggel anyajegyszűrésen vettek részt a Life Egészségcentrumban: részvételükkel és példamutatásukkal a prevenció fontosságára hívták fel a figyelmet. Egyszerűbb elébe menni a bajnak - a többi között erről is beszélgettünk Deák Csaba és Holub Orsolya főorvossal.

A lányokon nem találtak gyanús anyajegyeket, bőrelváltozásokat, de a preventív szűréseken ezentúl is részt vesznek majd

Az orvosi vizsgálat után ínycsiklandó - persze alakbarát - grill ebéddel várták őket az Árpád Fürdőben, ahol aztán a több hetes hajtás után átadhattak magukat az önfeledt pihenésnek. Birtokba vették a medencéket, szaunákat és gőzfürdőket.

A Life Egészségcentrum fontosnak tartja az egészségügyi szűrővizsgálatok népszerűsítését. A lányokat most tetőtől talpig átvizsgálták: – Mindenkinek évente egyszer javasolt a bőrgyógyászati szűrővizsgálaton való részvétel, hogy kizárjuk és megelőzhessük az esetleges bőrdaganatok kialakulását, illetve minél koraibb stádiumban fedezzük fel azokat – mondta el Holub Orsolya főorvos. Hozzátette, kockázati tényező a túlzásba vitt napozás és szoláriumozás, ha pedig valakinek sok, nagyméretű anyajegye van, akkor még fokozottabb figyelmet kell fordítania a prevencióra.

Ebéd után az Árpád Fürdő medencéiben lazítottak a szépségeink: természetesen idén is készültek róluk fürdőruhás fotók

A szépségverseny királynőjelöltjei évről évre, hagyományosan az Árpád Fürdőben ereszthetik ki a fáradt gőzt még a gála előtt, ugyanitt kapnak rendezvénytermet a döntő tánckoreográfiáinak betanulására is. A szűrés után egyből a fürdő felé vették az irányt. Zsiga Edward az Árpád Fürdő létesítményvezetője elmondta, már az is hagyománnyá vált, hogy ebéddel várják ezen a napon a lányokat. Most grill baconbe göngyölt grillezett csirkemellet sütöttek forró vaslapon, amit gusztusos salátával és gyros pitával fogyaszthattak el a lányok. Most szó szerint kiereszthették a fáradt gőzt, a medencék mellett a gőzkabinban és a szaunában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!