Hírek

2015.08.24. 13:51

Szeptember 5-én indul a Hírlap Bringatúra!

Velence – Szeptember 5-én rajtol el az 5. Hírlap Jótékonysági Bringatúra a Velence Korzóról. A kirándulás ezúttal egy nemes célt is szolgál: Szomor Csongor gyógyulásáért küzdünk.

Sebestyén Lilla

Tavaly közel ezren vettek részt a Hírlap Bringatúrán. Reméljük, hogy az idén még többen érkeznek a Velence Korzóra
Fotó: Molnár Artúr

A Hírlap Bringatúra természetesen idén sem maradhat ki a programjaink sorából, sőt, mint minden sikeres rendezvény fejlődik, építkezik!

Ennek az építkezésnek az egyik állomása, hogy 2015-ben nem csak a balesetmentes közlekedés, a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítése a cél, hanem hogy segítsünk is.

Szomor Csongor egy súlyos idegrendszeri betegséggel küzdő kisfiú, és bár családja mindent megtesz érte, valamint szintén beteg testvéréért, erőfeszítéseik végesek. Látva a család küzdelmét, a közösség összefogott az ötéves kisfiú mielőbbi gyógyulása érdekében.

A Pannon Lapok Társasága, illetve a Fejér Megyei Hírlap csatlakozva ehhez a segítő közösséghez a bringatúra résztvevőinek megajándékozására szánt négyszázezer forintot idén Csongor családjának ajánlja fel.

Az 5. Hírlap Jótékonysági Bringatúrán lehetőség lesz elsajátítani az újraélesztés és az elsősegélynyújtás művészetét is

A hatalmas népszerűségnek örvendő tókerülő kirándulás - amit idén is a megyei rendőr-főkapitánysággal és a baleset megelőzési bizottsággal szervezi meg a Fejér Megyei Hírlap, de társszervezőink közé tartozik Velence város önkormányzata, illetve a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és környéke területi szervezete is - ebben az évben is teljesen ingyenes és, ahogy korábban se, most sem a versenyzésről, a vetélkedésről szól!

Azonban a segítségnyújtás lehetőségét biztosítjuk a helyszínen azoknak, akik szeretnének hozzájárulni Csongor gyógyításának költségeihez.

A tókerülésre délelőtt fél tíztől lehet regisztrálni a helyszínen vagyis a Velence Korzón , egészen déli tizenkét óráig, de aki el akarja kerülni a sorban állást, az jelentkezhet majd a feol.hu-n is.

A regisztrált kerekezők kapnak majd egy lapot, amelyen összegyűjthetik a pecséteket.

A kirándulásnak összesen négy állomása lesz: a Velence Korzó (itt induláskor és érkezéskor is pecsételni kell), a gárdonyi Sport Beach, a Gárdonyi emlékház, illetve a Katonai Emlékpark Pákozd. Utóbbi három közül egy kihagyható, azaz a tókör négy pecséttel is érvényes.

A túrát sikeresen teljesítő kerékpározók között a korábbiakhoz hasonlóan értékes nyereményeket sorsolunk ki. A fődíj most is egy kerékpár. A családi napot ezenkívül bemutatók, egészségügyi szűrések, táncos műsorok, koncertek és ügyességi versenyek színesítik, sőt, idén licitálni lehet a Fehérvár KC, a TLI Alba, a Videoton FC, illetve a Fehérvár AV19 által felajánlott sportszerekre, aláírt mezekre.

Tekerj velünk Csongorért szeptember 5-én, hogy egyszer Csongor is velünk tekerhessen!

 

Regisztráció: itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!