Hírek

2015.07.06. 19:39

Szerda éjfélig tart a hőségriasztás

Szerda éjfélig van érvényben az országos tisztifőorvos által szombaton kiadott, harmadfokú hőségriasztás.

feol.hu

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. megbízásából a Depónia Kft. a hőségriasztás visszavonásáig este hattól éjszakába nyúlóan locsolja a lakótelepi utcákat, valamint a belvárost és környékét. Meghatározott útvonalterv szerint haladnak: enyhítik a forróságot a Fecskeparti lakótelepen, a Szedreskerti lakónegyedben, az Ybl Miklós lakótelepen, a Mátyás király körúton, a Palotavárosi, Tóvárosi, Horvát István úti, a Sóstói, valamint a Rádió lakótelepen. A locsolóautók végigmennek a Várkörúton, a Prohászka úton, a Petőfi és Kossuth utcán, és hűsítik az utakat a Rákóczi, Ősz, Semmelweis és Mancz János utcában is. Továbbá locsolják az utakat az Almássy, Fáy és Vízivárosi lakótelepen, a Lövölde, Deák Ferenc utcában és az Erzsébet úton, valamint a Köfém lakótelepen.

Mészáros Noémi és Horváth Réka is segítenek a vízosztásban
Fotó: Koppán Viktor

A levegő éjszaka sem hűl le, sokan panaszkodnak alvás-zavarokra, fáradékonyságra. Az egészséges szervezetet is hőkimerülés sújthatja, koncentrálási problémák, fejfájás, migrén léphet fel. A gyerekek mellett veszélyt jelent a meleg az idősebbek és a szívbetegek számára, könnyen jelentkezhet hirtelen kiugró vérnyomás vagy rosszullét, megnő az infarktusveszély. Fontos a bőséges, naponta legalább 3-4 liter folyadék főként víz fogyasztása.

A növekvő légszennyezettség miatt gyalogosan és kerékpárral érdemes kerülni a forgalmas útszakaszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!