Hírek

2016.07.27. 16:06

Szerdán hivatalosan is átadták a körforgalmi csomópontot

Sokkal biztonságosabbá vált a közlekedés a Székesfehérvár-Úrhida közötti útszakaszon.

Szabó Zoltán

Július 19-ére elkészült és tegnap hivatalosan átadták ugyanis a Fehérvári-Úrhida és a Szabadbattyán-Veszprém összekötő út kereszteződésében kialakított körforgalmi csomópontot. A szalagátvágással tarkított ceremónián Törő Gábor országgyűlés képviselő hangsúlyozta: a közeli településeken élők, erre autózók régi vágya teljesült a beruházással, hiszen nagy veszélyt jelentett a közlekedőkre a kereszteződés. Jó ideje nagy gondot jelentett ez a csomópont, tette hozzá Molnár István, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója.

Az elmúlt öt évben 1 halálos, két súlyos és két könnyű sérüléssel járó ütközés történt itt. Ezért is született meg a döntés, hogy körforgalmat építenek, ezzel együtt beláthatóvá, biztonságosabbá teszik a csomópontot. A 157,5 milliós beruházáshoz tavaly biztosították a pénzt, a szükséges hatósági eljárások után pedig a kivitelező idén április 1-én kezdte meg a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!