Hírek

2016.09.28. 06:40

Szerencsés kimenetelű kutyakaland

Pákozd - A székesfehérvári tűzoltók állatmentéshez kaptak riasztást szeptember 27-én.

A pákozdi Dózsa György utca egyik családi házából kértek segítséget, mivel az udvaron lévő kútban egy kutya volt, a telefonáló nem tudta megmondani, hogy ki a gazdája.

A nyolc méteres kút alján, a körülbelül 30-40 centiméteres vízben egy kutya állt, a kimentéséhez a FEMA, Állatmentő és Állatvédelmi Egyesületet hívta segítségül a katasztrófavédelem Fejér megyei műveletirányítása.

A Fejér megyében működő állatmentők rövid időn belül a helyszínre érkeztek, továbbá sikerült kideríteni, hogy ki a kutya gazdája, aki szintén azonnal megérkezett. A tűzoltók biztosítottak létrát és védőfelszerelést, amelyek segítségével a gazda és a FEMA munkatársai kimentették Mollit, az átázott kutyát.

Molli a szeptember 26-ról 27-re virradó éjszaka szökött ki az otthonaként szolgáló, szintén Dózsa György utcai kertből és a kaland a kútban végződött.

A kutya nem sérült meg az eset során, alapos átdörzsölés és szárítás után már a saját területén szaladgált kimentését követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!