Hírek

2016.11.17. 09:49

Szexi plakátok a pályaudvaron

A felelős szexuális magatartásról nyílott plakátkiállítás a fehérvári autóbusz pályaudvaron.

B. Kiss László

A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya negyedszerre hirdetett vetélkedőt „Döntésünk a jövőnk” címmel Fejér megye középiskolás diákjai számára a felelős szexuális magatartás témakörében. A fiatalok az első fordulóban plakátokat készítettek, ezekből nyílt kiállítás a székesfehérvári autóbusz pályaudvaron.

A” prevenciós versenyre 6 település (Székesfehérvár, Mór, Seregélyes, Dunaújváros, Pusztaszabolcs, Sárbogárd) 15 iskolájából 30 csapat jelentkezett. Az első forduló részeként a résztvevőknek egy plakátot kellett készíteniük. A téma a nemi betegségek, továbbá az abortusz, illetve a fogamzásgátlás, valamint  a párkapcsolat, illetve a szerelem voltak.

A rajzpályázaton a dunaújvárosi Széchenyi gimnázium csapata vitte el a pálmát Fotó: Kormányhivatal

A legötletesebb pályamű Dunaújvárosból a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Nimfák nevű csapatától érkezett (Tóth Gyöngyvér, Megyesi Leila, Molnár Tímea, felkészítő: Kanálné Katona Edit).

A második helyezett az Ésszerű Döntés nevű csapat, ők a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium tanulói (Tóth Lilla Nóra, Csibrik Annamária, Lukács Kata, Horváth János Bence, felkészítő: Vámosiné Biber Márta).

A harmadik helyet a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakgimnáziumából a Véletlenül jöttünk nevű csapat nyerte el (Béres Zsanett, Pánczél Réka, Vidra Lilla, Wilhelm Gréta,  felkészítő: Szabó Rozália).

A vetélkedő második fordulója  online forduló lesz,  a döntő pedig december elsején lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!