Hírek

2016.09.12. 12:00

Szexuális visszaélés gyanúja miatt előzetes letartóztatás

Szabó Zoltán

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája a hétfőn tartott ülésen előzetes letartóztatását rendelte el annak a külföldi állampolgárságú férfinak, aki ellen  a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szexuális visszaélés bűntette miatt folytat eljárást

A gyanúsított idén augusztusban érkezett a zöld határon keresztül, illegálisan. Jelenleg humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkezik, menedékjogi kérelmének elbírálása folyamatban van. Az alapos gyanú szerinti cselekmény részleteiről a kiskorú sértett védelme érdekében és a nyomozás kezdeti szakaszára figyelemmel a bíróság további adatokat egyelőre nem közölt.

Az előzetes letartóztatást  arra figyelemmel rendelte el a  Székesfehérvári Járásbíróság hogy a gyanúsított szökésének vagy elrejtőzésének veszélyére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél jelenléte másképp nem biztosítható. Lapunk információja szerint indokolhatja ezt a bűncselekmény súlya is.

A  kiszabható büntetés alapesetben is 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztés,  amennyiben a szexuális visszaélést  14 év alatt kiskorú sérelmére követték el.  A bíróság végzése nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!