Hírek

2017.06.15. 20:00

Szinte egyedülálló Európában a magyar védőnői szolgáltatás

SZÉKESFEHÉRVÁR Csütörtökön hetedik alkalommal tartották meg Fejér megyében a Védőnők Napját. A szervezéshez idén a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete mellé a Magyar Védőnők Egyesülete is csatlakozott.

Majer Tamás

Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója arra mutatott rá, hogy a több mint száz esztendős, Magyar Örökség Díjas, a Hungarikumok közé is felvett védőnői szolgáltatás szinte egyedülálló Európában, kiemelt nemzeti értékünk.

Östör Annamária, a fehérvári önkormányzat egészségügyi és sporttanácsnoka annak a véleményének adott hangot, hogy a szakdolgozói bértábla alapján kellene kapniuk a bérüket a védőnőknek.

Richter Márta, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara részéről arról tett említést, hogy kevesen vannak jelenleg a védőnők, pedig - mint mondta - nélkülözhetetlen részei az egészségügynek: a várandósak, a kisgyermekek, a családok egészségét őrzik. Még több elismerést érdemelnének, hangsúlyozta.

Müller Cecília, megyei tiszti főorvos előadásában visszatekintett a 102 évvel ezelőtti, alapítói célokra: a csecsemőhalandóság csökkentése, a nemzet számbeli erősítése voltak ezek. Úgy véli, ebben ma is van teendőjük. Beszélt arról is, hogy hazánkban 28 éve nem volt kanyarójárvány, éppen eddig az évig. A védőoltások fontosságát emelte ki ezzel kapcsolatban.

Kiváló Védőnő díjat kapott Martonné Szűcs Aranka, Alföldi Józsefné Erika, Fekete Éva, Sándorné Both Éva, Horváth-Varga Zsófia és a Bicskei Védőnői Szolgálat csapata: Molnárné Bagi Ágnes, Vargáné Ángyás Gabriella, Erdeiné Perjési Noémi és Melnek Tiborné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!