Hírek

2015.11.28. 20:26

Szívmelengető dallamok

A Kiskarácsony, nagykarácsony című dalocskát is elénekelték a helyi óvoda növendékei. A szülők pár méterről nyugtatgatták gyermekeiket, ha azok megakadtak a szöveggel

Sebestyén Lilla

Kipirult óvodások sorakoztak fel az égőkkel kivilágított apró papírházikók előtt. Nem tudni, arcukra a hideg csalta oda a pirosságot vagy az izgalom, az viszont egészen biztos, hogy a szülők mind a kettőtől remegtek a templomkertben, ahol második alkalommal tartottak karácsonyra hangoló adventi vásárt és foglalkozásokat.

Fotó: Molnár Artúr

A gyerekek eleinte még kicsit bizonytalanul kezdtek bele a mesébe, az Ehető hóember regéjébe, amely – bár talán a nevéből erre következtetnénk – nem fullad tragédiába. Tudniillik ennek az ehető hóembernek csak az orra fogyasztható, abból meg van neki jó pár féle: répa, paprika, körte és alma is. Az ovisok úgy oldották meg a problémát, hogy láncra fűzték az „orrokat” és az állatoknak adták azokat. Műsoruk szívmelengető volt a csípős hidegben, hóváró dalaikra a közönség együtt ringatózott a gyerekekkel.

De nem ez volt az egyetlen műsorszám a délutáni összejövetelen: a helyi apróságok műsora után az óvónők is énekeltek, majd a gyermekek a felnőttek által felállított betlehemben egy kis mese után szaloncukrot kaptak a szervezőktől, és egy kis kézművesfoglalkozás is volt.

Dömsödi Balázs, a rendezvény szervezője elmondta: másodjára van ilyen vásár és műsor, alapvetően azért, hogy összehozzanak kicsit és nagyot, hogy közösséget alakítsanak. Úgy láttuk: sikerült!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!