Hírek

2014.10.01. 13:15

Szobafogságban - Három hete nem tud kimenni a lakásból

Székesfehérvár - Három hete nem tud a lakásából az utcára kimenni Takács Károly. A mozgássérült férfi mopeddal közlekedik, de nem tudja kitolni a házból, mert a járdát, utat felbontották.

Házi Péter

- Megértem, hogy szükség volt a Királysor 33. előtti terület felbontására, mert évek óta megállt itt a víz. Ám a feltúrás miatt három hete nem tudok kijönni a házból egyedül, az orvoshoz sem tudtam eljutni - panaszolta a négyemeletes épületben lakó Takács Károly. Amikor nemrégiben megpróbálta kitolni az elektromos mopedjét az ajtón, el is esett a nagy szintkülönbség miatt. Egy rámpa ugyan van a munkaterület mellett, ami a fűre visz fel, ám onnan megintcsak nem tud lejönni a magas padka miatt. (A háznak van egy másik kijárata is, de ott nyolc lépcső vezet lefelé, amin Takács úr ugyancsak nem tud lejutni.)

A mozgássérült Takács Károly és a mopeddal leküzdhetetlen akadályok: egyedül nem tud kijönni a lakásából három hete

- Úgy látom, hogy csak nagyon ritkán ügyködnek itt a munkások. Vajon meddig tart még a szobafogságom? - tette fel a kérdést panaszosunk.

- A szóban forgó részen a múlt héten bontották fel a munkások az aszfaltot, tehát heteken át biztosan nem volt gond a kijutással. Ugyanakkor ígérhetjük, hogy legkésőbb most pénteken az utolsó aszfaltréteg is a helyére kerül, így újra biztonságos és egyszerű lesz a kijutás az épületből - mondta kérdésünkre Bozai István városgondnok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!