Hírek

2017.05.27. 14:26

Szoboravató- és iskolai átadóünnepség Dégen

Dég – Az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek állít emléket a faluközpontban felavatott szobor, amely leleplezését követően az új iskolai beruházásokat is bemutatták a szervezők a jelenlévőknek.

Szanyi-Nagy Judit

A község önkormányzatának képviselő-testülete tavaly döntötte el, hogy pályázatot nyújt be az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. emlékéve kapcsán. A pályázatban kiemelték: céljuk, hogy a községben is méltóképpen meg tudjanak emlékezni 1956 szellemiségéről, a hősökről és 1956 jeles, országszerte ismert alakjairól.

Varga Gábor országgyűlési képviselő megköszöni Bíró Lajos (balra) és Gárdonyi Sándorné munkáját
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A sikeres pályázatnak köszönhetően ma délelőtt ünnepélyesen is bemutatták az elkészült szobrot, melyet Gárdonyi Sándorné polgármester, Varga Gábor országgyűlési képviselő és Bíró Lajos szobrászművész lepleztek le.

A versmondással, énekkel és néptánccal tarkított szoboravatást egy iskolai átadóünnepség követte, amely során a résztvevők megismerkedhettek az önerőből felújított fiú- és lány mosdókkal, valamint az újjáépített tálalókonyhával és ebédlővel. A bejáráson részt vett Varga Gábor országgyűlési képviselő, Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Bedi Andrea, a Székesfehérvári Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese is.

A bejárási előtti megnyitón Gárdonyi Sándorné polgármester ismerteti a részleteket (balra Tanka Csaba, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, mellette Varga Gábor országgyűlési képviselő, a polgármestertől jobbra Bedi Andrea szakmai igazgatóhelyettes)
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Részletek a hétfői Fejér Megyei Hírlapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!