Hírek

2016.11.14. 14:40

Szociális munkások köszöntése - A város önkormányzata elismerésében részesült a Szent Kristóf Ház vezetője

A szociális munka napja alkalmával a fehérvári önkormányzat Pro Caritate Albae Regiae díját vehette át Magyar László, a Szent Kristóf Ház vezetője.

B. Kiss László

A Hiemer-ház házasságkötő termében rendezett ünnepségen köszöntötték hétfőn a szociális munka napja alkalmával a fehérvári szociális intézmények, illetve szervezetek dolgozóit.

Ennek a napnak a lényege egy nagyon egyszerű, nagyon emberi, ám a ritkán kimondott szóval fejezhető ki. Ez a szó pedig a köszönet – mondta el beszédében Cser-Palkovics András polgármester, aki szerint a szociális munkára születni kell, hiszen ez a hivatás nem végezhető lelkiismeretesség, illetve kellő elkötelezettség és a szolidaritás érzete nélkül. Köszönet tehát a szociális terület dolgozóinak az év 365 napján végzett elfoglaltságukért, az év 365 napján viselt felelősségükért – fogalmazott a polgármester. Hasonló gondolatot fogalmazott meg pohárköszöntőjében Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, aki arról beszélt, hogy a szellemi, fizikai fáradságot ki lehet pihenni, azt a lelki terhet azonban, amellyel ez a munka jár, nem lehet letenni.

Magyar László 2005-ben cserélte fel eredeti munkáját a szociális területre Fotó: Simon Erika

Az ünnepségen Cser-Palkovics András nyújtotta át a Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzatának közgyűlése által adományozott „Pro Caritate Albae Regiae” díjat. A kitüntetésben az idén Magyar László, a Szent Kristóf Ház vezetője részesült.

Az 1959-es születésű magyar László a Kandó Kálmán Főiskolán szerzett – villamosipari szakon – üzemmérnök diplomát. 2005-ig dolgozott eredeti szakmájában, melyet ekkor cserélt fel a szociális munkával: ekkor kezdett el dolgozni a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitásznál. A munka és a négy gyerek mellett megszerezte a szociális munkás másoddiplomát és letette a szociális szakvizsgát is. Az általa vezetett Szent Kristóf Ház 2010 márciusában nyitotta meg kapuit, és 25 halmozottan sérült, illetve fogyatékkal élő ember számára nyújt nappali ellátást. Magyar László szerint aki itt él a Földön, annak az is a feladata, hogy megtanuljon úgy szeretni, ahogy Jézus Krisztus szeret mindnyájunkat. Ennek a megtanulásában mindannyian úton vagyunk – derült ki a díjazott méltatásából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!