Hírek

2015.03.26. 17:00

Szorgos tájsebészek

Székesfehérvár - Tavaly 23 Fejér megyei szervezet 1700 önkéntessel 360 köbméternyi illegális hulladékot számolt fel, és helyezett el legális, kijelölt lerakókban.

Szabó Zoltán

A program gazdája, a Gaja Környezetvédő Egyesület a Hiemer-házban köszöntötte a nemes akcióban részt vett társadalmi szervezeteket, iskolai öntevékeny csoportokat, baráti köröket, intézményeket. Gárdonyi László, az egyesület tanácsadó irodavezetője, a program vezetője felidézte: a Hulladék Munkaszövetség (a tervezésben a Gaja is részt vett) 2001 áprilisában hirdette meg először a Tájsebészet elnevezésű programját az illegális hulladéklerakók elleni küzdelem érdekében. Az akció 2006-ban leült , utána nem hirdették meg. Fejér megyében viszont a Gaja Környezetvédő egyesület felhívásaira minden évben tucatnál több, önkéntesekből álló csapat veszi fel a küzdelmet a tájsebek begyógyításáért. tavaly 23 megyei szervezet, 1700 önkéntessel, 360 köbméternyi illegális hulladékot számolt fel. Ők, illetve képviselőik voltak ott a kis ünnepségen, és vehettek át oklevelet és jelképes ajándékot. Köszöntötte őket Mészáros Attila alpolgármester is, aki a fehérvári Sóstóról is beszélt. Elmondta, hogy a kormánnyal közösen néhány hónap alatt megoldható a mederkotrás, vízpótlás, az értékes terület rehabilitációja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!