Hírek

2015.02.10. 18:15

Depónia: nem volt sztrájk

Székesfehérvár - Névtelen telefont kapott szerkesztőségünk reggel: állítólag sztrájkolnak a szemétszállítók. Nos, ehhez képest a munka rendesen zajlott, a szokásos módon elvitték a szemetet.

Házi Péter

Hét óra környékén csörgött a Hírlap szerkesztőségében a telefon: a névtelen telefonáló szerint sztrájkba léptek a fehérvári hulladékszállító cég munkásai, nem indultak el reggel a kukásautók. A névtelen bejelentő azt ígérte, kilenc óra felé többet is mond majd az újságíróknak, de azóta is várjuk a hívását...

Megkerestük viszont a Depónia Kft. ügyvezetőjét, aki maga is meglepődve hallotta a híresztelést: - Szó nincs sztrájkról, minden dolgozó felvette a munkát, de a fehérváriak is láthatják, hogy a kukákat kiürítettük, a szemetet rendben elvittük, mint ahogy mindig - mondta érdeklődésünkre Steigerwald Tibor, a cég ügyvezetője, aki szerint minden cégnél vannak, akik a pénzüket keveslik, s akik olykor hallatják a hangjukat. Náluk azonban éppen olyan a fluktuáció, mint bármelyik hazai cégnél, aki hétvégén dolgozik, pótlékot kap, sokszor akár komolyabb összeget is hazavihet egy rakodó, mint ha több műszakban dolgozna.

A Depóniánál kilencvenen dolgoznak a hulladékszállításban, többségük rakodóként, kisebb részük sofőrként. És most is van felvétel hozzájuk erre a munkakörre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!