Hírek

2013.08.14. 22:00

Sztrájkra készülő boltosok

Bicske - Sztrájkbizottságot alakított a Spar dolgozóinak egy része a bérezés miatt, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete pedig a munkavállalók nevében bíróságon támadta meg a kollektív szerződést.

Klecska Ernő

A szakszervezet hivatalosan eljuttatta a munkavállalók követeléseit a vállalat vezetőinek - olvasható a közleményben. Amennyiben a sztrájkkövetelések vonatkozásában nem sikerül egyezségre jutni a Spar vezetésével, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a követelések elérésének érdekében sztrájkot szervez a munkavállalók kezdeményezésre - írta alz FMH-hoz is eljuttatott közleményében a KDFSZ.

A KDFSZ bíróságon támadta meg a Sparnál érvényben lévő kollektív szerződést is, mert szerintük az jó erkölcsbe ütközik, és a munkavállalókat teljes egészében kiszolgáltatta a munkáltató irányában . A szakszervezet hozzátette: törekszik a tárgyalásos úton történő megegyezésre, és közvetít a munkavállalók és a munkáltató között. A Spart kereskedelmi lánc későbbre ígért tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!