Hírek

2013.10.14. 15:00

Szüreti mulatság Zichyújfaluban: ez volt a nyolcvanadik

Szombaton a hagyományoknak megfelelően ismét szüreti felvonulást és bált tartottak Zichyújfaluban.

Fejér Megyei Hírlap

A szüreti mulatság csaknem egy évszázados múltra tekint vissza a településen. Néhány év kihagyással körülbelül 80 felvonulást rendeztek eddig a faluban - tudósította lapunkat Hangyál Dávid. Az 1950-es évek óta szinte minden évben megrendezik a Velencei-tó környékén igen népszerű mulatságot. Egyre többen látogatnak el családi programként is rendezvényre.

A bíró és a bíróné is táncra perdült: Winkler Ágnes és Janus Norbert (Fotó: Vigh Zoltánné)

A felvonulás délután egykor indult a Zichy-kastély parkjából. A község három pontján színvonalas előadást is láthattak az érdeklődők. Az első megálló a Templom tér volt, ahol süteménnyel és üdítővel is kínálták a vendégeket. A felvonuláson felléptek a Napraforgó Napköziotthonos Óvoda nagycsoportosai, az iskola néptáncosai, a helyi mazsorettcsoport és a felvonulásra összetoborzott néptáncegyüttes is. Táncra perdült a nézőkkel együtt a bíró és a bíróné Janus Norbert és Winkler Ágnes személyében.

A Templom téri mulatozás befejeztével a hosszú lovas kocsisor, élén a bíróval és a bírónével elindult a következő megállóhoz, majd többmint három óra múlva visszaérkezett a kastélyparkba. Az önkormányzat a fellépőket vacsorára invitálta, ahol azok is elfogyaszthatták rendelésüket, akik nem szerepeltek a műsorokban. Este nyolc órától a művelődési házban ismét nagy sikerű szüreti bált tartottak, ahol hajnalig vigadtak a vendégek. Valószínűleg jövőre is októberben lesz a mulatság, ahova már most hívnak-várnak mindenkit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!