Hírek

2013.10.23. 12:36

Szüreti mulatság Hantoson: felvonulás és bál

Hantos - A hetven ló impozáns látványt nyújtott a hagyományőrző szüreti felvonuláson. Este Koncz Feriék húzták a nótát, a falubeliek és vendégeik kivilágos kivirradtig báloztak.

V. Varga József

A faluvédő egyesület, a néptáncegyüttes és a népdalkör hetedhét határra szóló szüreti mulatságot rendezett a településen - tudósította lapunkat Koncz Mária. A helybéli lovasokhoz, betyárokhoz, csikósokhoz, csőszleányokhoz, hintósokhoz és fogatosokhoz számosan csatlakoztak a környékről: Mezőfalváról, Nagylókról, Perkátáról, Sárosdról és Seregélyesről. A szervezésben Kvák Annabella jeleskedett. A sokadalmat büszkén szemlélte a két népdalkörös szereplő: bíró uram, Bódi Zoltán és a bíróné, Patakiné Turucz Katalin. A felvonulás előtt ebéddel kínálták a jó népet, a birkapörköltet - kunszentmiklósi recept alapján - Kertész Mihály és Koncz Ferenc készítette. Az ízletes falatokra aztán jól csúsztak a zamatos borok. A díszes karaván a falu több pontján is megállt, a táncosok az esti bálba invitálták a derék hantosiakat, a talpalávalót Török Marianna és bandája húzta. A falubeliek a nagyszerű attrakciót tapssal és vendéglátással hálálták meg. A felújított művelődési ház csaknem szűkösnek bizonyult az esti szüreti bálon, a helyi zenekar ismét kitett magáért, a jó hangulatú vigasság hajnali négy óráig is betartott - tudja meg hát ország-világ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!