Hírek

2017.08.02. 17:55

Nyaraláshoz kaptak segítséget - Erzsébet-táborok megyénkben

ENYING/SÁRBOGÁRD - Erzsébet, több mint egy tábor! - így szól a mottó. Sport, életmód, kultúra, művészet, tudomány, ismeretterjesztés, hagyományőrzés. És ne feledjük: játszani is engedd...!

V. Varga József

Enyingen, július utolsó két hetében az Erzsébet-tábor jelentett ingyenes nyaralási lehetőséget a gyerekeknek - mondta el lapunknak Nemes Diána, a Vas Gereben Művelődési Ház igazgatója.

Augusztus első két hetében pedig a művelődési ház a táboroztató, szintén ingyenes konstrukcióban. Sárbogárd város önkormányzata évek óta támogatja a gyermekek nyári táborozásait, kirándulásait.

Húzd meg, ereszd meg! Hej, táborélet! (Illusztráció)
Fotó: V. Varga J.

A sárbogárdi önkormányzat iskolákat, óvodát, egyházközségeket, szolgálatot, egyesületet és alapítványokat támogatott a nyári táborozások, kirándulások tekintetében.

Amint Sükösd Tamás polgármestertől megtudtuk: a Petőfi Sándor Gimnáziumot (Szandavár, Rétimajor, Egyházaskozár, Bakonybél); a Zengő Óvodát (Soponyai Gilice Erdei Iskola); a sárbogárdi-sárszentmiklósi református egyházközséget (Velence); a család- és gyermekjóléti szolgálatot (Kisszékely); a sárbogárdi-sárszentmiklósi evangélikus egyházközséget (templom és közösségi ház); a sárbogárdi református egyházközséget (Balatonkiliti, hittantábor) és a Philia Protestáns Egyesületet (Bakonyszűcs). Illetve három iskolai (sárbogárdi Mészöly Géza, sárszentmiklósi és alsótöbörzsöki) alapítványt a táborozások során felmerülő költségek fedezésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!