Hírek

2016.05.25. 11:55

Tájépítészek álmodják meg a Sóstó új látványosságát

Székesfehérvár – A lőszerek felkutatása, elszállítása befejeződött, a következő lépés a tó eliszaposodott medrének kikotrása lesz.

Házi Péter

A terület lőszermentesítése megtörtént, így jelenleg újra látogatható a Sóstó. A többmilliárdos rehabilitáció következő szakasza az Északi-tó mederkotrása és a vízutánpótlás biztosítása lesz. Ezután veszi kezdetét a rehabilitáció látványosabb szakasza, a természeti értékeket bemutató tanösvény felújítása, korszerűsítése. Ennek terveiről egyeztettek Mészáros Attila alpolgármester vezetésével: a környezetvédelmi iroda, a tájépítészeti tervet készítő Körtekert Stúdió, valamint a természetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek vettek részt a találkozón. A mederkotrásra és a tó állandó vízutánpótlásának megteremtésére a következő hetekben írja ki a város a közbeszerzést.

A tájépítészi tervet készítő stúdió képviselői hangsúlyozták, a Sóstó mocsaras jellegének megőrzésével, de a látogatók, s különösen a gyerekek számára vonzó és érdekes interaktív eszközök, valamint a terület természetvédelmi kincseit bemutató játékok telepítésének javaslataival készítették el terveiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!