Hírek

2016.12.16. 09:45

Társadalmi szerződés lesz újra

Aba - A Magyar Közigazgatási és Szervezetfejlesztési Intézet elkészítette az Új Abai Társadalmi Szerződés tervezetét.

Tribolt Lajos

Aba közössége első ízben 2005. március 14-én kötött társadalmi szerződést.

Az Abai Társadalmi Szerződés a település évszázados hagyományaira épült, a jelen tapasztalásaira támaszkodott és az eljövendőre kívánt jó válaszokat adni, jelentősen hozzájárulva a település anyagi és szellemi fejlődéséhez, az önkormányzatiság kiteljesedéséhez. Amikor az Abai Társadalmi Szerződés megszületett, még csak egyfajta bátor közéleti kísérletnek tűnt, amely számos tanulsággal szolgált és sikere okán folytatásra érdemesült.

Az Abai Magisztrátus eskütétele 2007. szeptember 23-án

Aba 2013. július 15-e óta városi rangot kapott, amely eredmény eléréséhez hozzájárult az Abai Társadalmi Szerződés létrejötte és a szerződésben foglaltak érvényesítése.

Az Abai Társadalmi Szerződés 10 évre köttetett, így ideje van annak, hogy Aba polgárai ismét szerződéses keretbe foglalják, miképpen működnek együtt, mint egyének, családok, közösségek és mint helyi önkormányzat.

Kossa Lajos polgármester
Fotó: FMH-archív

Az Új Abai Társadalmi Szerződés 12 pontja fenntartja és megerősíteni kívánja többek között a 2005-ben kialakult utcaközösségi intézményrendszert, amely által folyamatos és érdemi párbeszéd valósulhat meg, és hatékonyan hozzájárulhat Aba város mindennapjainak és jövőjének meghatározásához. Támogatja, hogy ismét létrejöjjön az Abai Magisztrátus, támogatja továbbá az önkormányzat 2026-ig szóló gazdasági programját.

A testületi jóváhagyást, a társadalmi egyeztetést és az utcaközösségi vezetők megválasztását követően 2017. március 14-én a Millenniumi parkban kerülhet sor szerződés ünnepélyes aláírására.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!