Tavasszal nyitnak ki a rendelők - Már kötik a járóbetegszakellátó leendő dolgozóinak szerződéseit

2016. január 15., 19:57 szerző: Tribolt Lajos fotós: Koppán Viktor Dávid
komment
Aba - Megkapta a használatbavételi engedélyt az abai járóbeteg szakellátó központ. Várhatóan tavasztól fogadhat betegeket.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Elkészült a Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakellátó és Egészségügyi Szolgáltató Központ épülete és nagyrészt be is bútorozták már. A létesítmény december második felében megkapta a használatbavételi engedélyt.

Az ÁNTSZ Országos Tisztiorvosi Hivatalának szintén decemberi határozatában szerepel, milyen szakterületekre kap engedélyt az új intézet. Ebben a sebészettől a hidroterápiáig, a nőgyógyászattól a szemészetig szinte minden szerepel.

A határozat megállapította az intézmény működési területét is. Ezek szerint az ellátási területhez tartozik majd Aba, Csősz, Sárkeresztúr, Kálóz, Sárosd, Sárszentágota, Seregélyes, Soponya, Tác.

Kossa Lajos polgármester elmondta, természetesen a betegek a jövőben is eldönthetik, hova fordulnak, ám a kormányablak tapasztalatai alapján azt várja, hogy akár még Székesfehérvárról is jönnek majd ki betegek.

Tavasszal kezdheti meg működését a járóbeteg szakellátást végző rendelő a szép épületben. Fotó: Koppán Viktor

A hatósági határozat kimondja, hogy előzetesen többlet kapacitás került befogadásra. A polgármester lefordította, hogy ez jelenti, intézetük nem vesz el pénzt senkitől, a megye velük új finanszírozáshoz jut.

Megtudtuk, hogy jelenleg zajlik a bútorozás kiegészítése, és ami fontosabb, a szerződések megkötése az orvosokkal és a szakdolgozókkal. Ezek birtokában kérhetik majd meg az ÁNTSZ-től a működési engedélyt, illetve az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a finanszírozási szerződést.

A polgármester úgy számol, hogy a hivatali átfutási időket is figyelembe véve tavasszal kezdheti meg működését a rendelő.

Az önkormányzat épülete mögött fekvő, kisvárosi szinten impozáns épület két irányból is megközelíthető, és a közelében van a nemrégen elkészült mentőállomás is.

Tribolt Lajos

2016. január 15., 19:57 szerző: Tribolt Lajos fotós: Koppán Viktor Dávid

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...