Hírek

2017.04.04. 14:31

Tavaszi pedagógiai szakmai napok a soponyai iskolában

A soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában jelentős szerepet kapnak az informatikai eszközök, módszerek, melyek hozzájárulnak a kompetencia alapú oktatás folyamatához.

Szanyi-Nagy Judit

Az IKT eszközökkel tarkított tanórák világát tapasztalhatták meg azok az érdeklődők, akik a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett tavaszi szakmai napok keretében ellátogattak a soponyai iskolába. A második osztályosok a szorzótáblákat gyakorolták a matematikaórán, és más, érdekes feladatokat oldottak meg Palócz Pálné vezetésével, tanulói laptop használatával.

A kémia befogadását megkönnyítheti, ha sok gyakorlattal és szemléltető példával találkoznak a gyermekek

A hetedik osztályban Hollósi Lászlóné „Vizsgáld a vizet!" című, kísérletekkel tarkított, kooperatív technikákat alkalmazó kémiaóráját tekinthették meg az érdeklődők.

A matematikaórán tanulói laptopokat is használhattak a második osztályos gyermekek
Fotók: Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

– A digitális eszközök használata új lehetőséget teremt a tananyag és a tanulói érdeklődés kapcsolódási pontjainak feltérképezésére, valamint arra, hogy a nevelő-oktató tevékenységünket a tanulók közvetlen érdeklődésére alapozzuk. Ezek az eszközök a kooperatív tanulási technikák és az egyéni haladási ütemet segítő differenciált tanulásszervezés alkalmazásához is jók – emelte ki Hollósi Lászlóné igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!