Hírek

2017.08.16. 17:44

Még mindig kevés tejterméket esznek a magyar gyerekek

BUDAPEST - A gyermekek táplálkozási szokásairól készíttetett felmérést az egyik hazai vezető élelmiszer-forgalmazó. Az adatok egy része elgondolkodtató...

Fejér Megyei Hírlap

Kevesebb tejterméket fogyasztanak a gyerekek a szükségesnél – szűrte le a felmérés megrendelője az eredmények alapján. A 10-12 éves korú gyermekek 42 százaléka mindössze hetente néhány alkalommal, 16 százalékuk csak hetente egyszer, 28 százalékuk pedig még ennél is ritkábban fogyaszt magas kalcium tartalmú tejtermékeket, például joghurtot – derült ki a Danone Kft. megbízásából a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által, 860 gyermek megkérdezésével készített országos felmérésből.

A felmérés rávilágított arra is, hogy a gyermekek tejtermék fogyasztása annak ellenére ilyen alacsony, hogy 10-ből 4 gyermek már tudja, hogy naponta legalább 0,5 liter tejet vagy azzal egyenértékű tejterméket kellene fogyasztania. Azonban csak 42 százalékuk tudja, hogy a D-vitamin bevitel miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!