Hírek

2014.11.12. 20:15

Elfogták a csalót, aki 15 ezer forintos SMS-eket küldött mások telefonjáról (frissítve)

Székesfehérvár – Egy férfi azzal a szöveggel járt körbe több belvárosi üzletet, hogy nem tudja aktiválni a SIM kártyáját, és egy kódot kellene elküldenie egy harmincas számról.

Buthy Lilla

Az egyik fodrász lány segítőkész akart lenni, végül is csak egy SMS-ről van szó, mindenesetre akkor így gondolta. Odaadta a telefonját, és csak később értesült arról, hogy 15 ezer forintot terheltek a számlájára. Ez még új módszer a városban, nyomozás indult.

Sajnos a baseball sapkás csaló, akinek vékony arany nyaklánc lógott a nyakában egy kereszttel és pecsétgyűrűt is viselt, nem csak a fodrászüzletben járt sikerrel. Mindenhova ugyanezzel az ártatlannak tűnő kéréssel ment be, hogy csak egy SMS-t szeretne küldeni.

- Visszaadta a telefont, és elment. Három óra múlva hívtak a T-mobile-tól, hogy az egyenlegemre 15 ezer forintot terheltek egyik percről a másikra. Szokatlannak találták, mert négyezer forintnál soha nem beszélek le többet, ezért értesítettek. Kiderült, ugyanez a férfi volt a mellettünk levő pékségben is, csak ott nem adták oda neki a telefont, de a borozóból is küldött SMS-t. Utóbbi tulajával biciklire pattantunk, és körbekérdeztünk még egy pár helyet a belvárosban. Kiderült, csak a mi tömbünk körül dolgozott . A Várkörúton található virágboltban is járt, a kávézóban is próbálkozott és a fotósnál is. A virágárusnak azt mondták a T-mobilnál, hogy ő a hatodik, akit ilyen szokatlan adatforgalom miatt értesítenek, vagy aki bement hozzájuk ezzel a problémával. Így még rajtunk kívül négy embert biztosan becsapott - meséli a pórul járt hölgy. Hozzáteszi: - Mindent kitörölt. Nagyon alapos volt, nem csak az SMS-eket, még az okostelefonom előzményeimet is eltávolította. Biztos, hogy nem hívást kezdeményezett, mert mellettem állt és pötyögött. Tudom, hogy két SMS-t küldött, erről kaptam visszajelzést. A T-mobile szerint egyenlegfeltöltés történt.

Többen már a rendőrségen is jártak, megtették a hivatalos feljelentést. Úgy tudjuk, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el az ügyben és, hogy ez Fehérváron még egy új módszer, így várják azoknak a jelentkezését, akiket ugyanígy megtévesztettek.

Frissítés, csütörtök, 18:36

Egy darabig biztos nem trükközik többet mások mobiltelefonjával az a csaló férfi, aki a hét elején tizenötezer forintokat terhelt több segítőkész ember telefonszámlájára egy SMS-sel. Csütörtök délután ugyanis komikus fordulatot vett a történet.

Forrás: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Cikkünk nyomán felismerték a telefonbetyárt, és rögtön hívták a székesfehérvári kapitányságot. A rendőrök nem sokkal később elfogták. Nem akárhol, és nem is akárhogy bukott le. A rendőrség tájékoztatása szerint elfogták azt a férfit, aki még hét elején több belvárosi üzletet is körbejárt azért, hogy egy SMS erejéig elkérje mások telefonját. Ez azonban nagyon drága SMS-nek bizonyult, többek számlájáról 15 ezer forintot húzott le, eddig még ismeretlen módszerrel. A károsultak feljelentést tettek, és nyomozás indult az ügyben. A Fejér Megyei Hírlap cikke alapján, csütörtökön egy hölgy felismerte a telefonos betyárt és feldobta a rendőröknek. További vicces adalék a történethez, hogy a férfi annyira telhetetlen volt, hogy hétfőn még az okmányirodába is betért telefonozni, majd gondolt egyet, és úgy döntött személyit is csináltat magának, ha már ott van. Itt ismerték fel. A rendőrök a hívás után bementek az okmányirodába, és már csak ki kellett válogatni az igénylők közül a már nem is annyira agyafúrt csalót. Hamar felismerték a személyleírások és korábbi ügyei miatt is, majd nem sokkal később az utcán elfogták. Igazoltatásakor természetesen hamis adatokkal próbált operálni, de minden bizonnyal egy darabig ez volt az utolsó trükközése. Arról nincs információnk, hogy az okmányiroda után, vajon a rendőröknél is bepróbálkozott-e az SMS-es szövegével. Úgy tudjuk, csütörtökön estébe nyúlóan tartott az előállított gyanúsított kihallgatása, akit minden bizonnyal őrizetbe is vettek a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!