Hírek

2017.02.03. 19:35

Orvosnapok: téma a sürgősségi ellátás

Székesfehérvár - A VI. Fehérvári Orvosnapok konferencián a fő téma a sürgősségi ellátás. A két napos esemény pénteken kezdődött el a Hotel Magyar Királyban.

Laci Patrícia

Hatodik alkalommal szervezték meg a Fehérvári Orvosnapokat a Hotel Magyar Király Szállóban. A két napos eseményen különféle előadásokat tartanak a szakmabelieknek, idén összesen 150 fő regisztrált a konferenciára. A 2017-es év témája a sürgősségi betegellátás. A rendezvény megnyitóján Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a hallgatóságot.

Elmondta, hogy a pénteki napon benyújtott 2017-es költségvetés tervezetében szerepel a Kégl György Városi Egészségügyi Program, amely tartalmazza a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak nyújtandó közvetlen támogatást mintegy 75-100 millió forint összegben, működésre és fejlesztésre.

Különféle szakmai előadásokat hallgathattak meg
Fotó: Koppán Viktor

A kongresszust Csernavölgyi István, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója nyitotta meg. Elmondta, hogy az orvosnapok tökéletes alkalom arra, hogy közösen gondolkodjanak, sőt szerinte a kommunikáció az egyik legfontosabb, hogy képesek legyenek az ellátás javítására.

A főigazgató néhány közérdekű adatot is megosztott, például 2010-hez képest 2016-ban a sürgősségi ellátásban ügyeleti szinten 25 ezerrel több beteget vizsgáltak meg kollégái, a kórház betegellátó teljesítménye pedig 15 százalékkal növekedett. Csernavölgyi István elmondta, az intézmény az elmúlt 5-6 évben 13,5 milliárd forintos fejlesztést realizált, s az elkövetkező pár évben még 7 milliárd forintos fejlesztés fog megvalósulni.

A két napos program első napján olyan témák merültek fel, mint például a sürgősségi betegellátás jelenlegi európai, amerikai, illetve székesfehérvári helyzete, a finanszírozási vetülete. A különféle betegségek, illetve panaszok ellátásáról is szó volt, például a stroke-ról, szédülésről, mellkasi fájdalomról vagy a gastrointestinalis vérzésről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!