Hírek

2014.01.16. 14:35

Térkamerák Enyingen

Enying - Húsz térfigyelő kamera őrizheti Enyingen a rendet, a közbiztonságot a polgárőrségnek köszönhetően.

Házi Péter

A jelenleg huszonnyolc fővel működő enyingi polgárőr egyesület évek óta igyekszik a közbiztonság erősítésében hathatósan résztvenni, korábban, saját anyagi forrásból három térkamerát vásároltak. Mint Reiber Attila elnöktől megtudtuk, most egy három millió forintos nyertes pályázatnak köszönhetően húsz új kamerát szerelnek fel a város különböző pontjain, a bozsoki városrészben is.

-Zárt felvételrögzítő technológiával működnek majd ezek a kamerák, a felvételek bizonyos idő után letörlődnek. Ha viszont bűncselekmény történt, akkor a felvételeket a rendőrség rendelkezésére tudjuk bocsátani, ami reményeink szerint sokat segít a nyomozásban - fogalmazott a polgárőrség elnöke, aki kiemelte, az országos polgárőr szövetség sok segítséget ad a működésükhöz.

Egy új autó vásárlására is pályázatot adtak be, jelenleg ugyanis csak egy régi járőrkocsi van, a polgárőrök gyakran saját autójukkal teljesítenek szolgálatot.

Kábelek hosszú méterei és felvétel rögzítők képünkön, ám mint Reiber Attila elmondta, már a kamerák is megérkeztek ( Fotó: Házi Péter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!