Hírek

2016.12.04. 11:56

Tizenegy újszülött Sárkeszin – Hintón járó Mikulás

Sárkeszi – A Mikulás a falu utcáit járta, majd a lovas fogat befordult a faluház elé. Nagyon várták már kicsik és nagyok. A hatszáz lelkes kis faluban az idén tizenegy apróság született.

V. Varga József

Az önkormányzat Mikulás-ünnepséget rendezett szombaton délután a faluházban, a várakozás nem könnyű perceiben a lurkók ki-kiszaladtak az épület elé, s kérdezgették: itt van már? Aztán jött a hírvivő: már a kertek alatt látták. A hintón járó hófehér szakállút gyerekek hada köszöntötte a bejáratnál, s énekelték vidáman: Hull a pelyhes fehér hó

A messziről érkezett piros kabátost zsibongva köszöntötte a nagyterem közönsége, a várva várt vendég először hosszú útjáról mesélt, beleszőve, hogy még a fogat fékjét is javítani kellett. A kicsik és nagyok rajzokkal, kivágott és kifestett figurákkal, no meg versekkel lepték meg. Az ajándékosztásban Amália, a krampuszlány és a két manó, Éva és Barbara segédkezett.

A hófehér szakállú Mikulás a legkisebbeket a térdére ültette. Az ajándékosztásban Amália (j), Barbara és Éva segédkezett
Fotó: V. Varga József

Amint Farkas Gyuláné Marika polgármester elmondta: a hatszáz lelkes kis falu minden 14 év alatt gyermekének ajándékcsomaggal kedveskednek. Száz Mikulás-csomag talált, talál ily módon gazdára! Azt is megtudtuk, hogy minden sárkeszi családnak még karácsony előtt tartós élelmiszerekből álló csomagot és szaloncukrot juttat el az önkormányzat.

Az anyukák újszülött csemetéjüket is elhozták az ünnepélyre, egyikük-másikuk bizony még a Télapó szakállát is megcibálta. A polgármester örömmel osztotta meg a krónikással, hogy ebben az évben tizenegy gyermek született a kis faluban.

Oroszi Roland apuka aztán beizzította a „zenedobozt”, s kezdetét vette a kölyökdiszkó. Táncra perdült majd’ mindenki, még maga a Mikulás is vígan ropta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!