Hírek

2016.06.30. 15:40

Tízezer tonna aszfaltot építenek be: felújítják a fontos utat

Lovasberény – 4,6 milliárd forintot költenek, kizárólag hazai forrásból a megye 53 kilométernyi útszakaszának felújítására.

Házi Péter

A felújítások mindegyike fontos, ám tegnap az egyik legrosszabb állapotú szakaszon, a bicskei járást Fehérvárral összekötő úton, Lovasberényben tartott tájékoztatót a munkálatokról Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Molnár István, a Magyar Közút területi igazgatója. A megyei közgyűlés elnöke és az országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek az útfejlesztések tisztán nemzeti forrásból valósulnak meg, a köszönetnyilvánítás a magyar embereknek szól, ilyenre ugyanis korábban nem volt lehetőség. Az országosan 69 milliárdos programból a megyét 53 kilométernyi út felújítása érinti 4,6 milliárd forint összegben. A 811-es út 6,7 kilométeres szakasza 779 millióból újul meg Lovasberény és Pátka között. Ez köti össze az M1-es és M7-es autópályát, a bicskei járásból is itt lehet eljutni a megyeszékhelyre. A programban egyébként már elkészült az Agárdot Zichyújfalúval összekötő út hét kilométernyi szakaszának rekonstrukciója, jelenleg zajlik az Adony és Velence közötti úton 16 kilométernyi szakasz felújítása, valamint az Etyek és a megyehatár között 2,1 kilométeres szakaszon is dolgoznak.

Szili Miklós lovasberényi polgármester kiemelte, a mostani fejlesztés csatlakozik a település balesetveszélyes kereszteződésének felújításához, ahol végre jelzőlámpa irányítja a forgalmat. Molnár István, a Magyar Közút Zrt. területi igazgatója pedig arról beszélt, hogy az út 11,5 tonnás tengelyterhelésre méretezve épül, a szakasz 9 illetve 11 centi aszfaltot kap, ami több mint tízezer tonna aszfalt beépítését jelenti. Itt egyébként egy 1982-ben megépült burkolatról beszélünk, ami 1988-ban kapott egy új réteget. Az út mentén kitisztítják a vízelvezető árkokat, ahol pedig nincs, ott építenek ilyet és két hidat is újjáépítenek. Tartós útburkolati jelek lesznek és szalagkorlátot is több helyre tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!