Hírek

2016.08.02. 14:15

Tóalmásé lett most a vándordíj

Magyaralmás - A fejér megyei község volt a házigazdája azon települések 18. találkozójának, amelyek nevében szerepel az almás szó.

B. Kiss László

Az Almás nevezetű települések hétvégi találkozójára több mint fél tucat helyről érkeztek delegációk. Újdonság volt, hogy érkeztek vendégek a határon túlról, Homoródalmásról is. A székelyföldi községgel 2012-ben írta alá Magyaralmás a testvértelepülési megállapodást.

A találkozó most is nagyjából a jól bevált forgatókönyv szerint zajlott. Szombaton délután a települések ötfős csapatai játékos akadályversenyen vettek részt, melynek során bejárták Magyaralmást, az állomásokon pedig a legkülönfélébb ügyességi feladatokkal kellett megbirkózniuk. Az egyik feladat az volt, hogy időre kellett a tűzoltók menetfelszerelését fölölteni, egy másik a csapat egyik tagjának a megmentését tűzte ki célul. Egy harmadik feladványban pedig például többféle sajtot, illetve bort kellett felismerni.

A homoródalmási csapat tagjai a vasárnapi vetélkedőn. Újoncként a negyedik helyen végeztek Fotó: Molnár Artúr

Este a találkozó résztvevői bálra voltak hivatalosak. A vendégek egyébként - mint azt Vas Istvánnétól, Magyaralmás polgármesterétől megtudtuk - családoknál, illetve a református gyülekezeti házban voltak elszállásolva.

Vasárnap szellemi vetélkedőn mérkőztek meg egymással Dunaalmás, Rácalmás, Bácsalmás, Almáskamarás, Mátraalmás, Tóalmás, Homoródalmás és Magyaralmás csapatai. Míg a szombati akadályverseny megrendezésében a helyi civil szervezetek működtek közre, a fejtörő feladatait Viczináné Németh Tímea és segítői állították össze. Tekintettel arra, hogy - mint már említettük - ez a 18. ilyen találkozó volt, sok lelemény, nagy kreativitás szükségeltetett ahhoz, hogy a feladatok az idén is az újdonság erejével hassanak. A kétfordulós vetélkedő győztese ezúttal egyébként Tóalmás lett, oda került a vándordíj, egy gránittömbből faragott alma.

A homoródalmásiak részvétele mellett az idei találkozó másik újdonsága volt, hogy a résztvevő települések delegációi az iskola kertjében elültettek egy-egy almafát, így hozva létre az Almások almását...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!