Hírek

2016.02.07. 16:47

Több száz öregdiák találkozott a Telekiben

Csaknem ötszázan regisztráltak előzetesen a fehérvári Teleki Blanka gimnázium szombaton tartott öregdiák találkozójára.

B. Kiss László

Ennél azonban biztosan többen voltak azok, akik az iskola egykori diákjaként betértek szombaton a fehérvári Telekibe, ahol egész nap tartottak a programok. Értesülésünk szerint 92 éves volt a legidősebb öregdiák, aki részt vett az intézmény alapításának 140. évfordulója alkalmával tartott nagyszabású rendezvényen. Az előzetes regisztráció céljára az egyik közösségi portálon külön profilt hozott létre az ezzel megbízott Kis-Boda Ferenc tanár úr. Ezen az internetes felületen nem csak a szombati nagy találkozás pontos programja volt olvasható, de rengeteg mindent töltöttek fel oda a nosztalgiázás jegyében  az alma mater egykori növendékei is.

Fotó: Molnár Artúr

A  regisztrálásra egyébként azért volt szükség, hogy mindenki beférjen például azokra a rendhagyó órákra, melyeket a Teleki  vagy tucatnyi tanárlegendája tartott. Volt aztán vezetett iskolabejárás, amelynek keretében soha nem látott helyekre – például a patinás épület padlására – is eljuthattak a résztvevők. Volt továbbá Teleki totó és különböző találkozók. Külön találkozója volt például az egykori diákigazgatóknak és királyoknak, a telekis emlékplakettel rendelkezőknek, vagy a régi   énekkarosoknak. Utóbbiak a tornateremben rendezett gálán színpadra  is léptek a Teleki Auth Ágnes vezette jelenlegi kórusával kiegészülve.

A találkozó alkalmával pályázatot is hirdettek a „legtelekibb osztály” címre, melyet egy 1960-ban végzett osztály nyert el. Az összetartó csapat tagjai fél évszázadon keresztül csak öt évente találkoztak, azóta azonban minden esztendőben.  Bográcsoznak, esznek-isznak, jól érzik magukat együtt.

A vidám napot egy valami árnyékolta be kissé: Kőrösi Zoltán író váratlan halálának  híre. Ő is telekis volt, 1980-ban végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!