Hírek

2017.01.23. 21:35

Tömve voltak hétfőn az orvosi rendelők

Székesfehérvár – Minimum 20-30 százalékkal több beteg fordult meg tegnap a város felnőtt- és gyermek háziorvosai körzeteiben.

Kocsis Noémi

És a várakozások alapján ez továbbra is így lesz. A körzetekben már a múlt héten is érzékelték a megnövekedett betegforgalmat, s a hétfői napon is átlagosan 50-60 páciens fordult meg a négy, de sok helyen háromórás időtartamú rendeléseken. Így elvileg 3 perc jutna egy betegre. Az orvosok inkább túlóráznak a zökkenőmentességért – de így is volt, ahol érdeklődésünkkor hétfőn egy fél perces körkérdésre sem volt ideje a doktornak...

Egy páciens Tóth Tibor felnőtt háziorvosi körzetében, hétfőn délután. Az Esze Tamás utcai rendelőben is sokan voltak tegnap
Fotó: Molnár Artúr

Farkas Zoltán Mészöly Géza utcai felnőtt háziorvosi praxisában hétfőn délelőtt is legkevesebb félszáz beteg fordult meg, elsősorban felső légúti, influenzaszerű panaszokkal. A doktor azt mondja, a panaszok zöme szerencsére nem igényel komoly gyógyszerezést, ágynyugalommal, magas dózisú C-vitamin szedésével, bőséges folyadékbevitellel pár nap alatt maguktól meggyógyulnak a betegek. Hasonló betegforgalomról számolhatott be Tóth Tibor, az Esze Tamás úti rendelőből. Itt is már a múlt héten érzékelték a forgalomnövekedést. Több helyre telefonáltunk még, de volt, ahol az orvos elnézést kért, hogy egy perce sincs – sorban álltak odakint a betegek. Kraft Annamária doktornő a Kelemen Béla utcai körzetben úgy számított, az elvileg 18 órakor záruló rendelés a múlt hét napjaihoz hasonlóan inkább fél 8 után ér majd véget, annyi páciens jelentkezett hétfőn.

– Nem csak felső légúti panaszokkal és influenzaszerű tünetekkel, de kéz-lábfájdalmakkal, bárányhimlővel is jelentkeztek betegek – sorolta a doktornő. A rendelőkben általánosságban hosszas várakozásra kell számítani a következő napokban is, s a patikákban is hosszabbak a sorok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!