Hírek

2014.09.30. 18:54

Tönkretette a kis utcákat a Mártírok útja építése: milyen lesz az új forgalmi rend?

Október 18 körül készülnek el a Mártírok útja felújításával. Ez nem a műszaki átadást jelenti, de már használhatjuk.

Házi Péter

– Nagyjából október 18-án fejeződhet be a Mártírok útjának felújítása. Ekkor kezdődhet a műszaki átadás, de a lényeg, hogy ettől az időponttól már használni lehet az utat teljes egészében – mondta a vasútkörnyéki lakossági fórumon Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője. A kérdés most az, mi legyen a Mártírok útjának elkészültét követően a kis, belső utcák forgalmi rendjével? Első körben visszaáll a felújítás előtti rend, majd a következő hónapok tapasztalatai után január körül várják a lakók átalakítási javaslatait.

Október 18. körül tehát visszaáll a felújítás előtti rend,a Hunyadi utca újra egyirányú lesz a kórház irányában, a Kinizsi utcába végre be lehet majd hajtani a Mártírok útjáról, no meg a Zrínyi utca is megszűnik zsákutca lenni. A következő néhány hónap tapasztalatai után, várhatóan januárban újabb lakossági fórumon várják majd a környék lakóinak észrevételeit.

A találkozón amúgy egymással szöges ellentétben álló javaslatokat hallhattunk: volt, aki azt kérte, maradjon zsákutca az Erzsébet utca, más pont az ellenkezőjét szeretné, hogy ne kelljen kilométereket kerülnie a hazajutáshoz. Egy biztos, a Zrínyi és az Erzsébet utca kereszteződéséből továbbra sem lehet majd a kórház irányába menni. Egy lakó azt panaszolta, hogy az Erzsébet út páratlan, keskeny felén sok autó száguldozik. A közlekedési iroda vezetője szerint a megoldást az jelentheti, ha a Madách utca betontuskóit úgy helyezik át, hogy ott az autók véletlenül se tudjanak átmenni a Hunyadi utca felől, így az Erzsébet utcát nem tudja majd egérútnak használni az átmenőforgalom. Segítséget jelenthet a középen kanálissal elvágott Erzsébet utcának az is, hogy a megyei kórház új szárnyának építésével együtt az Erzsébet utca végén már alakulni látszik egy átjáró. Az itt lévő, részben már felszedett vasúti sínek területe azonban állami terület, akkor lehet itt átkötést kialakítani, ha a fehérvári önkormányzat megkapja azt.

– A Mártírok útja építésével összefüggő teherautóforgalom tönkretette a Kinizsi, Hunyadi utcák burkolatát – panaszolta egy másik résztvevő. Az irodavezető szerint a jövő évi Saára Gyula útfelújítási programba kerülhetnek be ezen utcák. A fekvőrendőrök helyett a Lomnici utcában bevált útszűkítéseket lenne érdemes kialakítani, ezek a fekvőrendőrök zajhatása nélkül lassítják a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!