Hírek

2014.07.21. 17:20

Most még graffitik, összetört fatáblák csúfítják, a nyár végére viszont megújul a tornapálya

Sárpentele - Lehangoló a sárpentelei parkerdő állapota, ám már készülnek az új táblák az összetört, összegraffitizett régi elemek pótlására. Az ígéretek szerint lesz futópálya és alternatív kerékpárút is.

Házi Péter

Ha rendezettebb lenne a tornapálya, Grósz Ákos gyakrabban jönne. Háttérben az egyik összegraffitizett, tornagyakorlatot  leíró tábla

Áprilisban írtunk arról egy jegyzet erejéig, hogy bizony siralmas állapotban van a sárpentelei parkerdő tornapályája. A húsz állomásos tornapályát, amelyen régen fából készült súlyzók , függeszkedő alkalmatosságok is voltak, a korábbi évtizedekben sokan használták, ám az állapota egyre csak romlott, amihez jelentősen hozzájárultak a vandálok. Volt például több esőbeálló is, de ezeket valakik valamikor eltüzelték. Habár a tornapálya eszközeit néhány éve felújították, mostanra sok állomáson már az ott elvégzendő tornagyakorlatokat sem lehet elolvasni, mert emberi kezek összegraffitizték vagy éppen letörték a táblákat.

- Állandó harcban vagyunk az erdőt nem tisztelőkkel, túlzottan nagy fejlesztést azért sem kívánunk elvégezni a területen, mert a parkerdő állandó őrzésére sajnos nincs lehetőségünk. Ennek ellenére a nyáron több fejlesztést is megvalósítunk, ezek jelenleg is zajlanak - mondta a feol.hu kérdésére Gombás Katalin, a parkerdőt fenntartó Vadex Mezőföldi Zrt. közjóléti és kommunikációs osztályvezetője. Mint megtudtuk, a tornapálya új fa tábláinak, néhány eszköznek a legyártása már folyamatban van, ezekkel hamarosan pótolják a széttört eszközöket. Ha Székesfehérvár felől megyünk az erdő irányába, az autóút jobb felén lévő erdőrészen is több fejlesztés zajlik jelenleg: már látható a nyomvonala annak a másfél kilométeres erdei futópályának, amit kifejezetten az erdőben futók kedvéért alakítanak ki, ezen kívül egy kerékpáros ügyességi pályát és egy, a városból az erdőbe kivezető alternatív kerékpáros utat is kialakítanak.

- A bal oldali parkerdőben korábban több szemetes volt, ám ezeket sajnos ismeretlenek szétverték, ezek állandó pótlása sajnos láthatóan nem megoldás, ezért hamarosan olyan táblákat helyezünk ki, amelyeken arra kérjük a túrázókat, sétálókat, vigyék haza magukkal a szemetet, ez a legjobb megoldás mindenkinek - tette hozzá Gombás Katalin.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!