Hírek

2016.09.27. 11:58

Történelmi vetélkedő, nyugdíjasoknak

Székesfehérvár – Történelmi vetélkedőt tartanak pénteken a Hiemer-házban. A megmérettetésen hat, nyugdíjasokból álló csapat méri össze tudását.

Sebestyén Lilla

Könyves Kálmántól - II. Béláig címmel tart történelmi vetélkedőt az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület pénteken, a Hiemer-házban – számolt be a hírről Csetényi Attiláné, az egyesület elnöke, Fejes Rudolf, az ARNYE titkára és Csurgai Horváth József, a verseny zsűrijének elnöke egy tegnapi sajtótájékoztatón, ahol többek között az is elhangzott, hogy a májusi elődöntőn tizenöt csapatból hat jutott tovább.

A történeti vetélkedő célja, hogy gyarapítsa a nyugdíjasok tudásanyagát, frissen tartsa az elmét, mindemellett pedig ez egy méltó megemlékezés a város múltjáról, királyainkról. A csapatok felkészülését segédanyagokkal segítették, melyeket májusban kaptak meg.A tájékoztatón elhangzott, a szokásos feleltválasztós és villámkérdések mellett a résztvevőknek egy kiselőadással is készülniük kellett.

A téma: Palotavárosi szokások. A verseny reggel kilenc órakor kezdődik a Hiemer-házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!