Hírek

2017.05.21. 17:10

Tour de Velencei-tó: repesztés két keréken

A Velence Korzóról rajtolt szombat reggel az országúti kerékpárosok körversenyeinek idénynyitó viadala, a Tour de Velencei-tó. A megmérettetés Magyar Kupa-futam is volt.

Ferencz Balázs

Előzetesen 450 nevezést regisztrált a verseny szervezője, de az időjárás alakulását kivárva többen az utolsó pillanatban csatlakoztak a Tour de Velencei-tó mezőnyéhez, így mintegy 750 kerékpáros pattant nyeregbe.

A profik százharminc kilométeres Országúti Maratont teljesítettek 700 méteres szintkülönbséget legyőzve, a Velence Korzóról rajtolva egy tókerülés után a Lovasberény - Csákvár - Gánt - Vértesboglár - Felcsút - Alcsútdoboz - Vértesacsa - Lovasberény - Vereb - Pázmánd - Kápolnásnyék útvonalon érték el a velencei célt. Mivel a verseny Magyar Kupa-futam is volt egyben, erős mezőny viaskodott.

- Az eleje még könnyed lehetett, amikor megkerülték a Velencei-tavat, de amikor elfordultak a nadapi emelkedőre, akkor már komollyá vált a megmérettetés - vélekedett Bogdán Csaba, a verseny főszervezője. Az immár hetedszer életre hívott Tour de Velencei-tó viadalon 55 km-en is tekertek a kerékpárosok, de több százan vettek részt a Családi Bringa túrán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!