Hírek

2015.11.12. 10:23

Tovább már nem lehetett várni: önerőből újították fel a dégi ovit

Dég – Rá sem lehet ismerni a dégi óvodára: a korábbi, rendkívül rossz állapot már a múlté, miután az önkormányzat nem várt tovább pályázatra, hanem maga újította fel az épületet.

Házi Péter

– Amikor 120 milliós adósággal átvettem Dég irányítását, nem gondoltam arra, hogy belátható időn belül sort tudunk keríteni a rendkívül rossz állapotú óvoda felújítására, arra pedig végképp nem, hogy településünk ezt majd önerőből végzi el. Sajnos nem továbbra sem sikerült támogatást szerezni, erre a célra, így a képviselőtestület úgy döntött, belevágunk – idézte fel az előzményeket a megújult Bóbita Óvoda átadó ünnepségén Gárdonyi Sándorné polgármester.

A burkolat megbontása után derült ki, mekkora is a probléma, így közel harminc milliót kellett önerőből rákölteni az épületre: nem csak az ablakok, a külső homlokzat és a tető újult meg, hanem a vizesblokkok, a csoportszobák is. A konyhára 2,5 milliót költöttek. Az óvoda és a sportöltöző épülete napelemes rendszert kapott, ezen túl pedig egy kisbuszt és egy terepjárót is kapott az önkormányzat.

Varga Gábor országgyűlési képviselő felidézte, Dégen nemrég avatták fel a helyi termék piacot, a Festetics kastély parkrekonstrukciója is elkészült. Mint mondta, Dég az elmúlt öt évben kezd kivirágozni, s ez nagyban köszönhető a polgármester asszony „szelíd erőszakosságának", amiként a pályázatokért igyekszik lobbizni.

A vendégeket a szalag átvágását követően Farkasné Nagy Csilla, az óvoda nemrég kinevezett vezetője kísérte végig nagy örömmel és büszkeséggel a valóban gyönyörűvé varázsolt intézményen. Mint elmondta, szerencsére gyermekekből is van utánpótlás, így most már az itt dolgozókon múlik, milyen programokkal, foglalkozásokkal töltik meg az épület falait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!