Hírek

2017.06.30. 10:07

Továbbra is gyűlnek az adományok a kárpátaljaiaknak

Ercsi – Nagy erőkkel folytatódik a főleg kárpátaljai gyerekeket, kórházakat segítő adománygyűjtés, amelyet a református lelkész és felesége vállalt magára.

Bokros Judit

Ercsiben a református gyülekezet, Darvas-Tanács Erik lelkész és felesége, Darvas-Tanács Eszter kezdeményezésére tavasz óta adománygyűjtést szervez rászoruló kárpátaljai gyerekeknek, kórházaknak. Kezdetben a beregszászi és a nagyszőlősi kórház gyermekosztályán „felejtett”, árva lakókat akarták támogatni, de a gyűjtést azóta kibővítették az ungvári kórházzal, egy beregszászi bentlakásos óvodával és a szolyvai gyermekotthonnal.

A felajánlásokból egy szállítmány már eljutott az érintettekhez, azok nagy örömére. A gyűjtés azonban folytatódik, hiszen szerencsére sok a segítő szándékú ember – tudtuk meg Darvas-Tanács Esztertől. A második szállítmányt június közepén vitték volna Kárpátaljára, ám ez az út tolódik. Addig is, lehet még adakozni.

A tárgyi felajánlásokon túl – egy cég például jelentős mennyiségű bébiételt ajánlott föl – pénzadományok is érkeznek magánszemélyektől, önkormányzatoktól, segítő szolgálatoktól. Tessely Zoltán országgyűlési képviselő pedig 35 önkormányzat felé juttatott el felhívást azért, hogy minél többen támogassák a jótékony célt, de gyülekezetek is segítenek.


A gyűjtés helyszíne: Ercsi Református Parókia - Ercsi, Dózsa György út 32.

Telefon: 0625/492-318, illetve egész nap: 0670/350-9394

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!