Hírek

2015.02.26. 20:45

Továbbra is kórházi zárlat

Székesfehérvár – A járvány miatt Fejér megye valamennyi fekvőbeteg intézményében január 23-tól elrendelt látogatási tilalom valamennyi osztályra kiterjedően továbbra is érvényben marad.

Zsigó Ferenc

A fenti mondat a kormányhivatali népegészségügyi szakigazgatási szerv heti jelentéséből való, melyben az is áll, hogy továbbra is járvány van, tartja magát az influenza. Az esztendő 8. hetében a figyelőszolgálat adatai szerint 2295 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a megyében. Ez 32 százalékkal kevesebb ugyan, mint az előző héten, de azt jelenti, hogy még mindig sok a beteg.

A megye területén a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány az utóbbi 3 hétben csökkenést mutatott, a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány valamennyi járás és a megye területén jelentősen meghaladta a járványos küszöb értéket. Az influenza aktivitás a magas tartományban van. Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya a 15-34 évesek kivételével a többi korosztálynál növekedett előző héthez képest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!